Groot en klein bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Tijdens dit thema van reuzen en kabouters zijn we bij kinderdagverblijf villa kakelbont heel veel bezig met groot en klein, want reuzen zijn groot en kabouters zijn klein. We hebben al voorwerpen laten zien in verschillende grootte zoals een grote koe en een kleine koe enz. De kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont zijn heel erg leergierig en heel enthousiast over het onderwerp van groot en klein.

We benoemen vaak spelenderwijs de begrippen groot en klein op alle 3 de groepen van kinderdagverblijf villa kakelbont zoals bijvoorbeeld bij een broer en zus wie er groot en wie er klein is. Wie heeft er grotere handen, een kindje of de juf van de groep enz. Op deze manier komen de kakelbontjes al veel in aanraking met de begrippen groot en klein.

Buiten werd er ook een activiteit uitgevoerd met een bal die erg hoog lag voor de kinderen van de langkousjes van kinderdagverblijf villa kakelbont. Wie komt er bij de bal? Welke kindje is groot of groter om erbij te kunnen komen? We hebben de kinderen ook zelf met een oplossing laten komen en geen suggesties gegeven. Eerst probeerden ze te kijken of ze erbij kwamen als ze hun handen omhoog hielden maar al vrij snel was duidelijk dat ze er dan niet bij kwamen. Er kwam toen een driejarige met het idee om een bezem te gebruiken voor de bal uit de hoge struiken te krijgen want die bezem was een stuk groter. Uiteindelijk hebben ze de bal kunnen pakken en daarna vonden ze het spelletje zo leuk dat de bal steeds heel hoog terug moest liggen…

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan