Hmmm lekkere waterijsjes zelf maken bij kinderdagverblijf villa kakelbont

Bij het vorige thema “oef wat warm” hebben we met de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont vaker activiteiten gedaan die te maken hadden met ijs en water. Vooral met het hele warme weer was het wel lekker verkoelend water/ ijs op de groep. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont hadden geregeld met water gespeeld en ijsklontjes ontdekt.

Maar ijsklontjes van alleen water is soms ook maar zo saai voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont want daar zit toch niet zo’n lekkere smaak aan als er bijvoorbeeld wat limonade/ diksap bij zou zitten. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten ijsklontjes maken met een lekker smaakje. Maar kan dat wel? Hoe kan dat dan dat er een smaakje komt bij de ijsklontjes? Wat moet je dan doen? En is het ijs dan net zo lekker met een smaakje of proef je het verschil niet?

Bij de nilssons van kinderdagverblijf villa kakelbont had een juf verschillende soorten ijsbakjes meegenomen waar ze het water in konden doen, want de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont weten nog van het vorige thema dat water in de diepvries ijs wordt. Maar deze keer mocht er diksap/ limonade bij het water in de verschillende soorten bakjes, en daarna in de diepvries worden gelegd. Toen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont na een tijdje in de diepvries gingen kijken was er geen water meer maar dit was ijs geworden. En het leukste kwam daarna voor de kakelbontjes, ze mochten deze ijsklontjes proeven! Hmmm dat smaakte wel erg lekker en je ziet ook dat deze ijsklontjes een kleur hebben.

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont maken tijdens dit thema “eet smakelijk” niet alleen de lekkerste gerechten maar ook heerlijke “gekleurde” ijsklontjes!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan