Hocus spocus kakelbontjes bij kinderdagverblijf villa kakelbont

IMG-20180124-WA0009

We laten de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont vaker zelf iets maken zonder dat er een bepaald product achter zit wat iets moet worden. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont houden heel erg van verven, lekker kliederen en zelf iets moois maken. Er is niemand die zegt welke kleur ze moeten gebruiken en waar ze moeten verven/ stempelen/ kleuren enz. Alles mag en alles kan tijdens het ontdekken met verf.

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten tijdens deze activiteit stempelen met verschillende soorten verf. Wat gebeurd er als je de verf bij elkaar stempelt? Blijft het dan dezelfde kleur of kan de kleur veranderen? Kun je ook meerdere kleuren zien als je een rondje stempelt? Wohhh dit is echt toveren voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont want ze kunnen verschillende kleuren zien in hetzelfde rondje en de kleur kan ook nog veranderen want als je 2 kleuren mengt met elkaar, kan er een andere kleur uitkomen.

De kakelbontjes kunnen tijdens deze activiteit meteen hun fijne motoriek stimuleren, het kan best lastig zijn om met een kurk allemaal rondjes te stempelen. Sommige kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kiezen ervoor om niet te stempelen maar te rollen over het blaadje met de kurk of zelfs de kurk als een kwast te gebruiken. Ieder kind mag doen wat ze willen met de kurk en de verf. Zo kunnen we ook zien hoe ze zelf de fantasie prikkelen en ontdekken wat ze allemaal kunnen doen zonder dat een juf vertelt wat ze kunnen doen met de kurk.

Toch blijft het leuk om uiteindelijk zelfs de handen helemaal vol te maken met verf en daarna lekker “kliederen” op het blaadje. De kinderen¬† van kinderdagverblijf villa kakelbont kunnen heerlijk op hun eigen manier alles ontdekken…

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan