Hulppieten bij kinderopvang Villa Kakelbont

Sinterklaas en zijn zwarte pieten moeten heel erg veel cadeautjes inpakken voor al die lieve kinderen. Bij de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s hebben ze een hoekje in de groep staan waar het kantoor van de sint is, hier worden de cadeautjes ingepakt. De kinderen van kinderopvang villa kakelbont mochten helpen om cadeautjes in te pakken, op deze manier weten ze wat de zwarte pieten allemaal doen.

Eerst mochten ze kijken op de groep wat ze wilden inpakken. Werd er een auto ingepakt of een pop enz. Daarna kwam er inpakpapier op tafel en gingen we kijken hoeveel papier er nodig was om de cadeautjes te kunnen inpakken.

Maar wat moet je doen als je een cadeau hebt en het inpakpapier? Ben je dan klaar? Hoe krijg je het dicht? Gelukkig is er plakband in de buurt om het papier mee dicht te maken, alleen is er een grote zwarte piet aanwezig bij kinderopvang villa kakelbont (de juf van de groep) om te helpen met de plakband want dit is wel erg scherp voor de kleinere zwarte pietjes op de groep.

Deze activiteit is ook goed om de fijne motoriek van de kinderen te stimuleren want om met plakband het papier dicht te maken heb je de fijne motoriek nodig om te gebruiken.

Daarna is het nog leuker om de zelf ingepakte cadeautjes weer uit te pakken voor de kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont 🙂

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan