Pepernoten bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

Bij het thema “sinterklaas” horen natuurlijk ook pepernoten! De kinderen van de nilssons, langkousjes en de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont in Venlo houden wel van pepernoten…

Behalve pepernoten opeten zijn er ook activiteiten te bedenken die de kakelbontjes met pepernoten kunnen doen. Als eerste kunnen we bij kinderopvang villa kakelbont zelf pepernoten maken en die daarna in de oven zetten. Maar om de precieze pepernootvorm te krijgen is wel wat lastiger want (meestal zijn de zelfgemaakte pepernoten een stuk groter dan de pepernoten die al gekocht zijn in de supermarkten) de meeste kinderen maken de pepernoten groter, maar ze zijn evengoed erg lekker!

Bij de nilssons van kinderopvang villa kakelbont mochten de kinderen een spelletje doen met de pepernoten. Er werden pepernoten geteld, de pepernoten werden op een rij gelegd netjes naast elkaar, de pepernoten werden op elkaar gestapeld, de pepernoten werden in verschillende bekertjes gestopt enz. Dat zijn wel leuke spelletjes die je met pepernoten kan doen bij kinderopvang villa kakelbont. Op deze manier kun je bij de oudere kinderen meteen even kijken of ze al kunnen tellen en tot hoe ver ze kunnen tellen, kunnen ze ook weer terug tellen van bijvoorbeeld 3 naar 1.

Als beloning met deze activiteit mochten ze daarna de pepernoten lekker opeten bij de nilssons van kinderopvang villa kakelbont.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan