Inrichting tijdens het thema bij Kinderdagverblijf villa kakelbont

Het is voor de groepen bij kinderdagverblijf villa kakelbont leuk om tijdens de thema’s ook leuke versieringen in de groep te hebben hangen. Dit kan variëren van een hoekje inrichten met materialen over het betreffende thema tot leuke knutselwerkjes ophangen in de groep van de kinderen. De aankleding is belangrijk bij een thema, op deze manier weten de kinderen en ouders wat er centraal staat in een bepaalde periode. Tijdens dit thema (Hatsjoe) hebben we bijvoorbeeld een apotheekhoekje gemaakt en een huishoek waar puk lekker in zijn bed kan liggen. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kunnen dat op deze manier beter visualiseren en dan kan de fantasie meer geprikkeld worden. Bij kinderdagverblijf villa kakelbont vinden wij het belangrijk dat de kinderen geprikkeld kunnen worden en uitdaging krijgen tijdens het thema, hier spelen we dan ook op in en komen soms de leukste spontaanste ideeën vanuit de kinderen.

Qua aankleding hebben we verder leuke knutselwerkjes gedaan de afgelopen weken waarbij dit thema centraal stond. Bij de langkousjes mochten de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont zelfs met een wattenstaafje verven, dat is toch wel iets anders dan een kwast. Hierbij werd meteen de fijne motoriek geprikkeld bij de kinderen. Want een wattenstaafje is vrij dun en klein maar de kakelbontjes konden er goed mee verven.

Bij de Nilssons mochten ze zelfs een “echte ambulance” knutselen, zouden ze ook echt kunnen rijden?

Maar de de jongere kindjes willen we ook tijdens de knutselactiviteiten betrekken. Bij kinderdagverblijf villa kakelbont vinden wij het belangrijk dat deze doelgroep zich ook kan ontwikkelen en nieuwe dingen leren ontdekken zoals verf op je hand of een ander manier gebruiken om te ontdekken met verf.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan