Kinderdagverblijf villa kakelbont “test” de kakelbontjes

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont stond deze week ook in het teken van het wegen en meten bij de kinderen. We hadden een mooie meetlat gemaakt waar de kakelbontjes netjes naast konden gaan staan en daarna konden ze zien hoe groot ze waren. Puk mocht daar ook staan maar Puk was wel de kleinste bij het meten. Het was wel leuk om te zien hoe trots de kakelbontjes waren als ze konden zien hoe groot ze waren op de meetlat, iedereen was even trots op zichzelf of ze nu bij de grotere kindjes hoorden of dat ze een stukje kleiner waren dan de rest. Dit was hun eigen lengte en dat was het belangrijkste resultaat!

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten ook op de weegschaal staan maar wat is een weegschaal? Eerst werd dat uitgelegd want niet iedereen weet wat het is en wat je ermee kan doen. Daarna mocht Puk als eerste op de weegschaal staan want zo kon de rest zien wat ze moesten doen. Sommige kinderen wilden heel graag op de weegschaal staan en waren trots om te horen wat het gewicht was en andere kakelbontjes vonden het stiekem ook wel een beetje spannend om op de weegschaal te staan.

Als laatste mochten ze een ogentest doen, bovenin waren de plaatjes het grootste en onderin waren ze wat kleiner. welke plaatjes konden ze zien en benoemen en welke plaatjes niet? Net als bij een consultatiebureau werd er een bril bij gepakt zodat ze met 1 oog de plaatjes konden bekijken en met het ander oog niet. Bij kinderdagverblijf villa kakelbont wordt dit wat meer spelenderwijs gedaan dus sommige kakelbontjes stonden lekker dichtbij de plaatjes om te kijken wat het was. Bij kinderdagverblijf villa kakelbont is het niet altijd alleen maar lekker vrij spelen maar ook nadenken 😉

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan