Interactief voorlezen bij kinderdagverblijf villa kakelbont

Bij ieder thema zit ook een boek om interactief mee voor te lezen dus ook bij dit thema “ik en mijn familie” hebben we bij kinderdagverblijf villa kakelbont ook een interactief boekje.

Dit boekje gaat over Ole die zijn popje kwijt is en tijdens het verhaal komen de papa, mama en grote zus ook aan bod. Dus de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont leren meteen weer over de familie en wie er allemaal bij de familie horen. Doordat het een interactief verhaal is zijn kinderen meestal net wat langer geconcentreerd aan het luisteren.

Er zijn natuurlijk nog meer boekjes bij kinderdagverblijf villa kakelbont waar we uit lezen voor de kinderen en er over in gesprek gaan met de kakelbontjes. We hebben ook een boekje van Anna en haar familie. Bij dit boekje hebben we handpoppetjes die we kunnen gebruiken en de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kunnen er ook zelf mee spelen tijdens het voorlezen.

 

Naast het interactief voorlezen kunnen we ook rollenspellen spelen om de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont meer taal aan te bieden door middel van bijvoorbeeld voorwerpen te laten zien. Zo kwam bijvoorbeeld de oma van puk op bezoek ( we hebben een extra puk bij kinderdagverblijf villa kakelbont en we hadden in de carnavalskist een oma’s pruik liggen) De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont konden naar het rollenspel van de juffies kijken en ook zelf meedoen tijdens het rollenspel. Op deze manier wordt het allemaal wat duidelijker voor een kind doordat ze kunnen zien wat er gebeurd en blijft het langer hangen. Door alleen voor te lezen bij deze doelgroep blijft het minder goed en lang hangen.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan