Kabouterpret bij kinderdagverblijf villa kakelbont

IMG-20170926-WA0002

De oudere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont krijgen bij villa kakelbont ook de kans om activiteiten te doen op hun eigen “niveau”. Sommige kinderen die 3 jaar zijn kunnen nog niet bij de tommy’s en annika’s spelen omdat er nog geen plek is. Voor deze kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont worden er activiteiten aangeboden op hun eigen niveau die dan nog bij de langkousjes en de nilssons zitten. Dan gaat er 1 juf met een klein groepje activiteiten doen die bij hun ontwikkeling past.

Zo zijn er een paar kakelbontjes die mochten spelen met kabouters in een aparte ruimte. Zo worden deze kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont niet gestoord door de jongere kinderen die eigenlijk ook mee willen doen. De kinderen mochten eerst alle kabouters gaan tellen die er in de doos zaten. Nadat ze goed hadden meegeholpen met tellen mochten ze hierna gaan tellen hoeveel jongenskabouters er waren en hoeveel meisjeskabouters er waren. Zo zijn ze bezig met het tellen, en er waren 16 kabouters dus de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont hebben lang kunnen tellen. Daarna werd er een verstopspel gespeeld. Er gingen eerst 2 kabouters zich verstoppen en nadat we hokus spokus hadden gezongen was er een kabouter weg maar welke? De kinderen moesten heel goed nadenken welke kabouters er onder het doek zaten en wie er dan weg was? Er werd eerst gespeeld met een jongen en meisje kabouter en daarna welke kleur kaboutermuts er weg was. Pfffff de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont moesten wel heel goed nadenken bij deze activiteit, het geheugen werd goed getraind 😉

Daarna mochten ze lekker met de kabouters in het poppenhuis gaan spelen, nog even de fantasie van de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont prikkelen…..

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan