Kakelbontjes shoppen bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

Tijdens het thema ”wat heb je aan vandaag” wordt er ook veel gewinkeld door de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont. In alle 3 de groepen, de nilssons/ langkousjes en de tommy’s en annika’s hebben ze een eigen kledingwinkel op de groep staan.

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mogen uiteraard zelf ook kleding en schoenen passen want die hebben we in verschillende maten in de winkels hangen. Op deze manier proberen we de kakelbontjes al bewust te laten zijn van de verschillen tussen groot en klein. Past het kledingstuk of is die te klein of juist te groot? Door verschillende soorten kleding en schoenen in de winkel te hebben staan kunnen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont wat duidelijker zien wat er wordt bedoeld met te groot of te klein omdat het dan ook visueel gemaakt wordt.

En als je gaat winkelen, en je ziet kleding die je past en leuk vindt. Wat gebeurd er dan? Mag je die dan meenemen naar huis? Nee hoor, de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont leren ook meteen dan je dan geld moet betalen omdat er iets wordt gekocht. Dit mag je niet zomaar meenemen uit de winkel. We hebben geld gemaakt voor de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont zodat ze het precies kunnen zien hoe het gaat in een winkel. Vooraf hebben 2 juffies een demonstratiespel gedaan in de kledingwinkel zodat de kinderen precies kunnen zien wat de bedoeling is bij een kledingwinkel. Daarna mochten ze meespelen of het zelf doen. Vooral de laarzen zijn bij de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont erg populair 😉

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan