Ketting maken bij kinderopvang villa kakelbont

Tijdens het thema ik en mijn familie die we nu bij kinderopvang villa kakelbont hebben, gaat het vooral over de familie. Bij ieder familielid hoort iets waardoor de kinderen weten dat het bij die persoon hoort. Zoals dat de opa’s vaak grijze haren hebben en de baby’s vaak een speen in de mond.

De mama’s hebben meestal een mooie ketting om de nek. De oudste kinderen van kinderopvang villa kakelbont mochten een ketting maken, want dan lijken ze op hun mama.

Een kralenketting is goed om te fijne motoriek te ontwikkeling want ze moeten met hun vingers zorgen dat het touw door het gat komt om die vervolgens te kunnen rijgen bij de andere kralen. Deze activiteit is vooral uit te voeren voor de oudste kinderen van kinderopvang villa kakelbont, daar is de fijne motoriek wat verder om ze deze nieuwe handelingen te leren. Behalve de fijne motoriek kun je bij deze kakelbontjes ook de kleuren laten benoemen en eventueel samen tellen hoeveel kralen er aan de ketting zitten.

Sommige kakelbontjes van de nilssons, langkousjes en Tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont vertelden dat hun moeder geen ketting had en andere kinderen zeiden juist dat er thuis wel kettingen waren die mama heeft en hoe de ketting eruit ziet. Ze hadden goed hun best gedaan om een mooie ketting te maken.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan