Kinderdagverblijf Villa Kakelbont gaat verven met ijsblokjes

Bij Kinderdagverblijf villa kakelbont proberen we geregeld nieuwe materialen te ontdekken om er activiteiten mee te kunnen doen voor de kinderen op alle 3 de groepen. Een collega had een leuk idee om ijsblokjes te maken van verf, maar hoe krijg je dit voor elkaar?

Eigenlijk is het heel makkelijk want je gaat in de ijsblokjeshouder verf doen en de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten kijken en zeggen welke kleur in de ijsblokjeshouder mocht. Op deze manier kon je als activiteit meteen de kleuren oefenen met de kakelbontjes. Er waren ook wel heel veel kleuren waar ze uit konden kiezen dus ze konden de kleuren goed oefenen.

Het enige lastige aan deze activiteit was dat je hierna nog een tijdje moest wachten voordat het ijs zou worden want de verf moest nog de diepvries in om hard te worden zodat er straks met de ijsblokjes geverfd zou kunnen worden.

Een andere dag konden de kakelbontjes kijken in de diepvries of de verfijsblokjes al hard waren geworden en of ze bij kinderdagverblijf villa kakelbont konden gaan verven met de ijsblokjes. Gelukkig waren ze allemaal goed hard geworden waardoor ze konden gaan verven.

Wel een beetje gek om met ijsklontjes te verven want je krijgt er wel koude en natte handen van. Toch vonden ze het bij kinderdagverblijf villa kakelbont wel leuk om met ijsklontjes te verven en er kwam ook echt kleur op het blaadje van de verf die hard was geworden in de ijsblokjeshouder. Er kwamen een paar hele mooie kunstwerkjes voorbij…

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan