Kinderdagverblijf villa kakelbont doet mee aan Modderdag 2018

Ieder jaar zijn er veel leuke activiteiten te doen die los staan van de thema’s die we bij kinderdagverblijf villa kakelbont hebben. Een paar weken terug hadden we Nationale Buitenspeeldag. Afgelopen vrijdag was het Modderdag!

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont die op de vrijdag komen spelen mochten wat oudere kleding meenemen omdat het vanwege Modderdag misschien wel allemaal net wat sneller vies zou worden. De ouders hadden vooraf een mail gekregen waarin stond dat er Modderdag aankwam en de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont hieraan mee konden doen.

Wat is nu precies de bedoeling bij Modderdag? Wat kunnen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont verwachten van Modderdag? Op Modderdag, een internationaal initiatief dat IVN Natuureducatie in 2013 naar Nederland haalde, wordt ongegeneerd buitenspelen met zand en water aangemoedigd. “Het is gezond, leuk en leerzaam”, aldus IVN. Spelen in de buitenlucht is goed voor de weerstand, stimuleert de creativiteit en verkleint de kans op overgewicht, depressies en angststoornissen. Bovendien kunnen kinderen door in de drab te duiken veel leren over de natuur, stelt het instituut dat zich inzet voor natuureducatie en duurzaamheid.

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont was er onder andere een badje met zand, in de watertafel een gedeelte met water en het andere gedeelte met zand en speelgoed. Op deze manier konden de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont zelf water en zand mengen en ontdekken wat er dan gebeurde. Er lag ook een groot zeil me water en zand erop, hier konden ze heerlijk op spelen of over glijden enz. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont hebben zich in ieder geval goed geamuseerd met Modderdag en ze zagen er heerlijk uit als modderkakelbontjes….

Vooraf hadden de kinderen van de groep de Langkousjes zelf met verf “modder” mogen maken en een varken mogen kleuren vanwege Modderdag en varkens die in de modder rollen. op deze manier konden ze met hun handen al ontdekken hoe de verf aanvoelt en hoe de modder dus aan kan voelen.

Bij de tommy’s en annika’s  van kinderdagverblijf villa kakelbont konden ze plakken en daarna de zand op het blaadje plakken bij de plaksel. kijken of het zand blijft plakken en hoe de zand voelt op een blaadje met plaksel.

Het was een geslaagde Modderdag 2018 bij kinderdagverblijf villa kakelbont!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan