Kinderdagverblijf Villa Kakelbont heeft een rustweek met het thema

Vorige week hebben we bij kinderdagverblijf villa kakelbont de laatste week van het thema “ik en mijn familie” gehad. Volgende week beginnen we met een nieuw thema maar welk thema dat is….

We kiezen tegenwoordig bij kinderdagverblijf villa kakelbont bewust voor een rustweek tussen de thema’s door zodat de kinderen nog tijd hebben om af te schakelen of om nog even het thema rustig te kunnen afsluiten in hun eigen tempo. In het verleden is gebleken dat sommige kakelbontjes heel erg in bepaalde thema’s leefden, dat het moeilijk was om meteen over te gaan naar een nieuw thema. Vooral de thema’s binnen kinderdagverblijf villa kakelbont die heel erg leefden waren, sinterklaas, hatsjoe (doktertje spelen) , carnaval enz. In de rustweek krijgen de kinderen bij kinderdagverblijf villa kakelbont nog de tijd om een thema voor zichzelf af te kunnen sluiten door nog bezig te zijn met het thema maar dat het niet meer zichtbaar is op de groepen.

In de rustweek hebben de juffies van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s ook tijd om eens hele andere activiteiten aan te bieden of om de kinderen lekker een beetje vrij te laten spelen. Vooral kansen grijpen door de kinderen te volgen in hun spel en hierop inspelen vinden we belangrijk om te doen. De kinderen krijgen dan meer ruimte voor eigen inbreng en is de overgang naar het nieuwe thema wat rustiger.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan