Kinderdagverblijf Villa Kakelbont heeft koks in huis

Bij het thema “eet smakelijk” hebben de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont al veel geleerd over eten. Wat is fruit? Wat is groente enz? Hoe smaakt het allemaal, verschillende soorten fruit en groente uit proberen die we bij kinderdagverblijf villa kakelbont niet snel kopen.

Deze week mochten de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont helpen met koken. We maakten appelflappen/ soep en knakworstenbroodjes. En het allerbelangrijkste was daarna natuurlijk het proeven. Niet alleen de kinderen van de groepen van de langkousjes, nilssons en tommy’s en annika’s werden nieuwsgierig of het lekker was maar de juffen ook. Die wilden ook wel proeven of de kakelbontjes goed hadden gekookt.

Wat een feestje zeg voor de kakelbontjes om iedere dag iets zelf te mogen maken en het ook te mogen proeven. Bij kinderdagverblijf villa kakelbont laten we de kinderen in hun waarde en de kinderen die niet willen proeven, worden niet verplicht. Vooral de soep vonden heel veel kinderen lekker om te proeven. De oudste kakelbontjes mochten helpen maar ze mochten niet alles doen, alleen de minder gevaarlijke dingen zoals de appels van de appelflappen met een kindermesje in kleine stukjes snijden of de ingrediƫnten in de kom van de soep doen.

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont is het een groot feest met al dat proeven van alle lekkere dingen deze week (en vooral het helpen)…

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan