Placemat maken bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont in Venlo

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont zijn er ook hele mooie placemats gemaakt de afgelopen periode op alle 3 de groepen. Ze mochten zelf weten of ze met de wasco wilden kleuren of met stiften enz. Vooral de wat oudere kinderen konden al heel netjes binnen de lijntjes kleuren en de kleurtjes al heel netjes vasthouden met de vingers. Tijdens deze activiteit was er niet alleen aandacht voor het gezellig kleuren maar werd er ook op de fijne motoriek gelet.

Er werd gekeken bij de kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont naar de voorkeurshouding van het vastpakken van de stift/ wasco, vaak is dit op jonge leeftijd nog niet duidelijk te zien maar bij sommige kinderen kun je dit toch al zien. Vooral als ze linkshandig zijn. Vaak zijn er nog verschillen te zien in hoe ze de stift/wasco vast houden. Alles wat we constateren wordt genoteerd voor de observaties van de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont.

Bij de tommy’s en annika’s van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten ze daarna hun fruit op hun zelfgemaakte placemat opeten. Dat was extra lekker natuurlijk en er werd heel goed fruit gegeten. Gelukkig waren de placemats van de tommy’s en annika’s gelamineerd zodat ze niet kapot gingen als er werd geknoeid. De zelfgemaakte placemats bij kinderdagverblijf villa kakelbont mochten daarna mee naar huis, en wie weet gebruiken ze die thuis ook als placemat voor hun eten 🙂

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan