Kinderdagverblijf Villa Kakelbont viert Nationale Pannenkoekdag!

Vorige week vrijdag was het Nationale Pannenkoekdag in Nederland. Ook kinderdagverblijf villa kakelbont deed mee aan deze speciale dag. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont konden op deze dag een pannenkoek knutselen/ verven of in de keukenhoek zelf een pannenkoek maken voor de andere kinderen en juffies op de groep. Maar wat het leukste was op deze speciale Nationale Pannenkoekdag: het eten van een echte pannenkoek tijdens het boterhammoment 🙂

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten ook hun eigen pannenkoek versieren met allemaal lekkere dingen. Ze konden onder andere kiezen uit poedersuiker en stroop maar ook appel, pasta, hagelslag mochten ze op hun pannenkoek smeren/ leggen. Om de pannenkoek nog leuker (en lekkerder) te maken mochten ze ook nog wat versiering op de pannenkoek strooien. Het maakte niks uit hoe de pannenkoek eruit kwam te zien, het was de eigen creatie van de kakelbontjes. Aan de jongere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont was ook gedacht tijdens het pannenkoek eten. Alleen maakten de juffies er wel kleine stukjes van want er zitten ook risico’s aan pannenkoeken eten (verstikkingsgevaar). Er waren ook poffertjes aanwezig, deze mochten ze ook lekker opeten. Alle kinderen hebben heerlijk gesmuld van de zelfgemaakte pannenkoeken, die waren ook wel extra lekker natuurlijk!

Een pannenkoek knutselen/ verven vonden ze ook leuk om te doen. Het bordje mochten ze helemaal bruin verven, net als een pannenkoek.En daarna allemaal lekker beleg plakken op hun eigen pannenkoek. Helaas mochten ze deze pannenkoek niet opeten, maar die pannenkoeken zagen er ook heel lekker uit.

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont hebben een hele leuke Nationale Pannenkoekdag gehad!

 

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan