Kinderopvang villa kakelbont in Venlo thema carnaval en sneeuw

Deze week stond wat meer in het teken van de opening van kinderopvang villa kakelbont voor alle kinderen die de afgelopen periode niet konden/mochten spelen en de gevallen sneeuw dan het thema waar we nu mee bezig zijn: carnaval/ vastelaovend.  Behalve dat we steeds met thema’s werken, spelen we ook in op wat er tussentijds gebeurd wat niet op de planning staat. Bij kinderopvang villa kakelbont gaan we flexibel met deze onverwachte gebeurtenissen om.

Maar nog steeds staat het thema carnaval/vastelaovend centraal op de groepen van de langkousjes, nilssons en de Tommy’s en annika’s en kunnen de kinderen van kinderopvang villa kakelbont zich nog volop verkleden, schminken en dansen op vastelaovendsmuziek.

Bij de nilssons hebben ze het thema van de vastelaovend en de sneeuw samengevoegd en daar een leuke activiteit van gemaakt. De kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont mochten de sneeuw gaan verven in de vastelaovendskleuren, rood/geel en groen. Op deze manier komen ze op een andere manier in aanraking met een knutselactiviteit met sneeuw verven en de kwast. Het was eerst een beetje gek om te sneeuw te verven, maar daarna ook heel erg leuk.

Op deze manier is de sneeuw niet meer wit maar mooi gekleurd voor de vastelaovend.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan