Kleuren oefenen bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

 

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont is het vooral opvang voor de kinderen omdat de ouders werken en hier kunnen ze de hele dag lekker spelen. Maar ondanks dat de kinderen opgevangen worden, proberen we ze ook dingen te leren en dat de kakelbontjes zich kunnen ontwikkelen bij kinderopvang villa kakelbont. We bieden vaak activiteiten aan, aan alle doelgroepen waardoor ze spelenderwijs ook nog veel leren. De eerste 4 jaar leren ze zoveel, van een baby die bij binnenkomst nog bijna niks kan naar een peuter die lopend en kletsend villa kakelbont verlaat om naar school te gaan.

Afgelopen week was er van een knutselbord een spelletje gemaakt, om kinderen kennis te laten maken met verschillende kleuren. Dit spelletje is voor alle doelgroepen op het desbetreffende niveau aan te bieden en kunnen ze zich ontwikkelen. De jongste kinderen kunnen dit leren doordat ze horen welke kleuren er zijn en dit zien. Hoe vaker dat de kleur benoemd wordt, hoe eerder dat ze dit gaan herkennen. De oudere kinderen kunnen de kleur van de wasknijper aan de goede kleur van het bordje hangen, ze herkennen de kleuren en sommige kinderen van kinderopvang villa kakelbont kunnen de goede kleur benoemen.

De kinderen vonden het heel interessant om dit spelletje te spelen en hoe vaker we de kleuren oefenen hoe sneller de kinderen de kleuren gaan herkennen en zelfs benoemen…

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan