Leuke creatieve activiteiten binnen het thema sinterklaas bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Binnen het thema van sinterklaas bij kinderdagverblijf villa kakelbont zijn heel veel leuke creatieve activiteiten te doen. De kakelbontjes mogen onder andere met scheerschuim een baard maken van sinterklaas. Sinterklaas heeft een lange en witte baard en de scheerschuim is ook wit. Op deze manier kunnen ze bij de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s met scheerschuim ontdekken door te voelen en te bewegen door het scheerschuim om er een baard van te maken.

Bij de tommy’s en annika’s mochten de kinderen van kinderopvang villa kakelbont bij zichzelf laten zien waar de baard van sinterklaas hoort te zitten.

Behalve een baard maken van sinterklaas mochten de kakelbontjes ook cadeautjes inpakken net zoals de pieten doen. Ze kregen allemaal eigen papier en spullen om in te pakken. De kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont waren de hulppietjes en konden heel goed helpen met cadeautjes inpakken.

Bij de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont hadden ze een rollenspel gespeeld met Puk. Hij mocht de schoen zetten nadat hij een verlanglijstje had gemaakt. Nadat Puk in bed is gaan slapen mochten de tommy’s en annika’s kakelbontjes spelen voor piet en cadeautjes inpakken. Nadat de cadeautjes ingepakt waren, mochten ze die bij de schoen van Puk zetten en nadat Puk wakker werd mocht hij de cadeautjes uitpakken. De kinderen van het 3+ groepje leerden naast het inpakken ook of de cadeautjes groot of klein waren of de kleuren enz. Het rollenspel met Puk was erg leuk en ze deden actief mee bij kinderopvang villa kakelbont.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan