Kralenplank bij Kinderopvang Villa kakelbont in Venlo

De kralenplank is iets waar vooral mee gespeeld wordt als de kinderen in groep 1 en 2 zitten, maar bij kinderopvang villa kakelbont hebben we voor de Tommy’s en annika’s (vooral de 3 jarige kinderen dus ook als ze nog bij de nilssons of langkousjes spelen) ook een paar kralenplanken liggen zodat ze spelenderwijs al kunnen kennismaken met de kralenplank.

Bij deze activiteit is het belangrijk om apart te zitten mochten de kinderen van de langkousjes of nilssons hiermee willen spelen omdat de kralen erg klein zijn, dit kan gevaarlijk zijn voor de kleine kinderen die op de groepen rondkruipen of tijgeren.

In de grote keuken mochten een paar oudste kinderen op de kralenplank een regenboog maken. Voor de fijne motoriek is deze activiteit heel goed omdat de kralen vrij klein zijn, ze moeten proberen om met de duim en wijsvinger te werken want met de hele hand lukt het niet zo snel om een kraal op de kralenplank te krijgen. Alle kralen hebben een eigen kleur dus de kleuren kunnen hiermee geoefend worden door te benoemen welke kleur je nodig hebt voor de regenboog. De juf van de groep bij kinderopvang villa kakelbont doet ook mee tijdens de activiteiten, op deze manier worden de kinderen vaker net wat meer gestimuleerd en willen ze zelfs de juf helpen met de kralenplank. Samen is er een hele mooie eigen regenboog gemaakt op de kralenplank, de kakelbontjes mochten om de beurt zelf lieden welke kleur er steeds gezocht werd, zo’n mooie regenboog zie je niet vaak voorbij komen maar wel bij Kinderopvang Villa kakelbont!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan