Kralenplank voor de meiden bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Vooral meiden kunnen vrij lang aan tafel ingewikkelde werkjes maken, sommige jongens ook wel maar over het algemeen zijn jongens energievoller en willen vooral veel bewegen/ klimmen en klauteren. Bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo proberen we ook rekening te houden met de behoefte van de kinderen.

Soms maken we bewust groepjes met de behoefte van de groepjes kinderen die er die dag zijn. De meiden mochten vorige week met de kralenplank aan de slag terwijl de jongens (die wilden) buiten gingen fietsen,rennen enz.

Om de kralenplank voor de meisjes een beetje uit te dagen, konden we proberen om iets na te maken met de kralen (dit was uiteraard te moeilijk want op deze leeftijd is het teveel gevraagd om iets na te kunnen maken) Wat tijdens deze activiteit voorop stond was het plezier, fijne motoriek, de kleur benoemen, proberen te tellen met het aantal kralen die je per kleur nodig had enz.

We hadden een plaatje gevonden van de fiets (zwarte piet ging uit fietsen…) en niet alleen de kinderen gingen met de kralenplank aan de slag maar ook de juf bij kinderopvang villa kakelbont ging proberen de fiets te maken met de kralen. Doordat de juf meedoet met een activiteit, hebben de kinderen iets meer concentratie om mee te blijven te doen en ze worden geprikkeld om iets nieuws te ontdekken.

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan