Kuikentjes sorteren bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo

Tijdens het thema Pasen kan er nog steeds gekeken worden naar de ontwikkeling van de kinderen van de langkousjes, nilssons en de Tommy’s en annika’s  bij kinderopvang villa kakelbont.

We hebben eieren tijdens dit thema, niet alleen witte eieren die geverfd kunnen worden maar ook gekleurde speeleieren. En verder past een kuikentje ook goed tijdens dit thema. De gekleurde eieren en gekleurde kuikentjes zijn een leuke activiteit om mee te tellen en om kleuren te benoemen. Voor de  kleuren die we  niet hebben, hebben we bekers gepakt zodat de kinderen evengoed kunnen sorteren omdat alle kleuren die er zijn, de kuikentjes erin gestopt kunnen worden.

Deze activiteit kan het beste uitgevoerd worden in een kleine groep (of steeds 1 kindje per keer) zodat de kinderen bij kinderopvang villa kakelbont de kans krijgen om zich te ontwikkelen in hun eigen tempo. Met teveel kinderen zullen vooral de kinderen antwoord geven of alles benoemen die er goed in zijn en de kinderen die er wat meer tijd voor nodig hebben, krijgen de kans niet om erover na te kunnen denken.

Het doel van deze activiteit is om de gekleurde kuikentjes in de beker te doen van dezelfde gekleurde bekers dus een geel kuikentje mag dan in een gele beker. Vervolgens mag er gekeken worden naar de hoeveelheid kuikentjes die de kakelbontjes van kinderopvang villa kakelbont in de beker hebben gedaan en laten weten hoeveel kuikentje erin zitten.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan