Nationale voorleesdagen 2021 bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en is een project van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB, en vindt voor de 18de keer plaats in januari 2021. De doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen van kinderen (0-6 jaar) die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

Kinderopvang villa kakelbont doet ieder jaar mee met de voorleesdagen omdat wij het heel belangrijk vinden dat er regelmatig wordt voorgelezen aan de kinderen bij de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont.

Het prentenboek van dit jaar: Coco kan het! Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?

Behalve het voorlezen kon er ook geluisterd worden naar het verhaal van Coco op de eerste dag van de voorleesweken, dit was vanuit de bieb in Venlo georganiseerd. De kinderen van de tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont hebben heel aandachtig naar het verhaal geluisterd.

De komende dagen zal bij kinderopvang villa kakelbont dit nationale boek nog vaak worden voorgelezen aan de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s want herhaling is heel belangrijk. Behalve het voorlezen kunnen ze een mooie kleurplaat kleuren van Coco of Coco knutselen. De laatste dag zal volgende week vrijdag zijn van de nationale voorleesweken maar uiteraard zullen we bij kinderopvang villa kakelbont doorgaan met boeken lezen.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan