Puk heeft pijn bij Kinderopvang villa kakelbont

Behalve dat puk ziek is, kan puk binnen dit thema bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo ook pijn hebben. Wat gebeurd er als iemand pijn heeft? Hoe kun je pijn krijgen? Wanneer gaat de pijn over? Kun je de pijn zien? Hoe ziet dit er dan uit? Bij kinderopvang villa kakelbont proberen we goed uit te leggen wat pijn is en wat je kan doen zodat de pijn weer over gaat.

Bij de nilssons van kinderopvang villa kakelbont mochten de kakelbontjes pleisters plakken op puk want puk had overal pijn. Eerst mochten ze “oefenen” op een blaadje waar puk op stond met pleisters plakken. Waar had puk pijn? Op zijn neus of misschien wel aan zijn hand? De kinderen mochten zelf weten waar ze de pleisters zouden plakken op het plaatje van puk.

De oudere kinderen van de nilssons van kinderopvang villa kakelbont mochten proberen om zelf de pleisters open te maken en daarna op te plakken. Dit was voor sommige kakelbontjes een leuke activiteit maar wel lastig met zelf openmaken. Uiteindelijk was het ontdekken van de pleister ook een onderdeel van de activiteit die erbij hoort. Want de pleisters mag je openmaken maar waar begin je? Vervolgens blijft de pleisters plakken aan je vingers, hoe krijg je die er weer af om op puk te plakken?

Hierna mochten de kinderen van kinderopvang villa kakelbont de pleisters op puk zelf plakken, waar ze dachten waar hij pijn had. Hopelijk is hiermee de pijn snel weg.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan