Nieuw Thema bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Vanaf deze week zijn we bij kinderdagverblijf villa kakelbont gestart met een nieuw thema: Eet smakelijk!

De aankomende weken gaan we het heel veel hebben over eten, wat kun je allemaal eten/ hoe ziet het eten eruit/ boodschappen halen in de supermarkt enz. Wie weet worden sommige kinderen geprikkeld om hun grenzen te verleggen met fruit proeven wat ze niet eerder gegeten hebben…

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont hebben we 2 fruitmomentjes op een dag en vaak hebben we de basisfruitsoorten zoals appels, peren, banaan, mandarijn, druiven, en soms ook kiwi. Deze fruitsoorten vinden bijna kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont wel lekker.

Deze week hadden we ander fruit erbij gehaald zoals watermeloen, mango, aardbeien en sinaasappel. Weten de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont welke fruitsoorten dit zijn? Hebben ze die thuis wel eens gegeten? Wie durft dat te proeven? Welke kleur heeft de buitenkant en kun je de buitenkant ook opeten?

Op alle 3 de groepen hebben de kakelbontjes deze fruitsoorten gekregen, zo krijgt iedereen de kans om ander fruit te proeven of om die te eten. Sommige kinderen bij kinderdagverblijf villa kakelbont willen alles proberen en proeven terwijl andere kinderen dit niet willen (wat de boer niet kent, eet die niet gezegde) Op deze manier komen ze met andere smaken in aanraking en worden ze geprikkeld om iets nieuws te leren eten.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan