Ontdekken met eten bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

De kleinere kinderen bij kinderdagverblijf villa kakelbont krijgen ook de kans om met de thema activiteiten mee te doen maar dan in hun eigen tempo en op hun eigen niveau.

Bij het thema “eet smakelijk” hebben we veel verschillende activiteiten kunnen doen de afgelopen weken op alle 3 de groepen van de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s. Ze mochten in de winkel boodschappen halen (rollenspel), zelf eten maken zoals appelflappen of soep, verven/kleuren met betrekking tot dit thema enz. Maar deze activiteiten zijn voor de jongste kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont te moeilijk voor hun niveau.

De baby’s mochten op hun eigen manier binnen dit thema materialen ontdekken die met “eet smakelijk” te maken hadden. Zoals echte pannen, (maar niet al te zwaar en met iemand in de buurt vanwege de veiligheid) wat kun je met een pan? Hoe groot is de pan? Wat kun je in de pan doen? Maakt de pan geluid? Is de pan lekker ;)? Nadat de baby’s van kinderdagverblijf villa kakelbont klaar waren met het ontdekken van de pannen, werd dit uitgebreid naar materiaal erin zoals pasta of lepels erbij doen. Goed opletten dat ze die niet gingen proeven omdat dit vrij klein materiaal is. Met de pasta in de pan kwam er geluid uit, dat is gek? Maar ook allemaal even interessant. Op deze manier kunnen de baby’s bij kinderdagverblijf villa kakelbont zich ook ontwikkelen binnen het thema maar in hun eigen tempo en behoefte.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan