Ontdekken met water bij kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

Bij de kinderen van de nilssons, langkousjes en tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont is de laatste week van het thema oef wat warm van de puk methode ingegaan. Volgende week begint er weer een nieuw thema…

De jongste kinderen (0 tot ongeveer 2 jaar) mochten ontdekken met het water. Er werd een bakje met warm water gegeven (niet te heet natuurlijk) en een bakje met koud water. Tijdens deze activiteit gaat het vooral over het ontdekken van het verschil in beide bakjes. Het moet voor de kinderen van kinderopvang villa kakelbont duidelijk zijn dat er verschil is in het bakje. Aan de pm’er de taak om aan te geven bij het kind waar warm water in zit en waar koud water in zit. Op die manier leren ze dat er tijdens het verschil ook een andere benaming is per bakje. Hoe vaker dit herhaalt wordt, hoe sneller ze het gaan herkennen en snappen. Daarom vinden wij het bij kinderopvang villa kakelbont belangrijk dat de activiteiten regelmatig herhaalt worden.

De jongste kinderen van kinderopvang villa kakelbont in Venlo kunnen zich vaak nog niet duidelijk maken met de taal maar non verbaal kun je aan de gezichten zien dat ze merken dat er verschil is in beide bakjes, het is eerst lastig te snappen wat het verschil precies is maar ze merken het meteen. Tijdens deze activiteit kunnen ze zich zeker een aantal minuten amuseren met het voelen van het water in de bakjes.

De oudere kinderen herkennen het verschil meteen omdat deze activiteit ieder jaar weer aan bod komt bij kinderopvang villa kakelbont, het leukste kinderdagverblijf van Venlo. Zij krijgen wat meer uitdaging door er spullen bij te pakken, zijn ze groot of klein? Past dit in het bakje? Gaat het zinken of drijven? Op deze manier wordt de activiteit voor iedere leeftijdscategorie gemaakt om zich te ontwikkelen op hun eigen niveau.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan