Poppenkastspel bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo zijn veel mogelijkheden qua activiteiten om te doen. De ene activiteit wordt “sneller” gebruikt dan een andere activiteit. Daarom is het voor de kinderen van de nilssons, langkousjes en de tommy’s en annika’s  van kinderopvang villa kakelbont wat specialer als er activiteiten worden aangeboden die ze minder snel op de groep hebben.

Bij de nilssons hadden ze de poppenkast ontdekt en de kakelbontjes wilden graag daarmee spelen.  De kinderen van kinderopvang villa kakelbont luisteren naar het verhaal en denken mee met het probleem van de pop. Hoe kunnen ze het probleem helpen oplossen? Tijdens deze activiteit komt de taalontwikkeling en de emotionele ontwikkeling aan bod. Doordat het een simpele verhaallijn is, kunnen de kinderen mee helpen met de poppenkast zoals het roepen van iemand of meezingen met een liedje wat aangeboden kan worden. De meeste kinderen zitten ademloos te luisteren naar het verhaal wat gespeeld wordt door de juf van kinderopvang villa kakelbont.

De oudere kinderen van kinderopvang villa kakelbont krijgen daarna eventueel nog de kans om zelf achter de poppenkast te zitten en met de poppen een leuk verhaal vertellen voor de andere kinderen van de groep. Voor deze kinderen kan de fantasie gestimuleerd worden maar meestal komen ze terug op het verhaal wat al verteld is (herhaling is heel belangrijk)

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan