Regen maken bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo

Tijdens het thema “regen” is het fijn als het buiten ook regent (met momenten natuurlijk) zodat de activiteiten duidelijker zijn als we die gaan uitvoeren.

Tijdens de introductie over dit thema is het belangrijk dat de kinderen van de langkousjes, nilssons en de Tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont in Venlo snappen wat er verteld en uitgelegd wordt.

Omdat er geen regen werd voorspeld, hebben we bij de langkousjes zelf regen gemaakt zodat de kinderen wel zien wat er gebeurd als het regent. Puk had een paraplu bij zich en de kinderen lieten we eerst kennismaken met de paraplu. Wie weet wat dit is en waar is de paraplu voor nodig? Om te laten zien dat een paraplu helpt als het regent, hebben we puk onder de paraplu gezet en mochten de langkousjes om de beurt met een plantenspuit op de paraplu spuiten. Daarna konden de kinderen voelen aan puk of hij nat was geworden door de “regen”. De kinderen van kinderopvang villa kakelbont zeiden allemaal dat puk evengoed niet nat was geworden dus de paraplu helpt goed tegen de regen.

De kakelbontjes vonden het wel leuk om op die manier toch nog voor regen te kunnen zorgen ondanks dat er geen echte regen was.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan