Zelf regendruppels maken bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo

Bij de Tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont mochten ze zelf regendruppels maken. Aangezien het deze week niet regent en we hebben  het thema regen bij kinderopvang villa kakelbont, maken we dan op verschillende manieren zelf regen. Vorige week mochten de kinderen met een plantenspuit regen op de paraplu maken en nu vanuit een knutselwerkje regen maken.

De kinderen van de Tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont kregen een rietje en mochten door te blazen in het rietje regendruppels maken op een wit blaadje. Dit is niet alleen een leuke activiteit om te doen maar is ook goed voor de mondontwikkeling doordat de kakelbontjes blazen door een rietje.

Dit kan voor sommige kinderen nog wat lastig zijn waardoor die uiteindelijk met een kwast ook regendruppels konden maken. De kwast werd dan heen en weer bewogen waardoor de  verf op het blaadje viel. Ook deze beweging is goed voor de fijne motoriek van de kinderen van kinderopvang villa kakelbont. Behalve regendruppels, konden ze ook regenboogdruppels maken. Dit konden ze doen door de verschillende kleuren te gebruiken op het blaadje zodat het mooi en kleurrijk zou worden.

De kakelbontjes hadden goed hun best gedaan met deze activiteit en ze vonden het erg leuk!

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan