In de sneeuw spelen bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont in Venlo

Eindelijk is er dan toch echt sneeuw gevallen in Nederland, zo ook in Venlo bij kinderdagverblijf villa kakelbont! Voor een aantal mensen is sneeuw niet zo leuk (zoals ouders in het verkeer) maar de kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont waren helemaal enthousiast toen de sneeuw begon te vallen vorige week.

Toen er genoeg sneeuw gevallen was konden we eindelijk met de kakelbontjes naar buiten toe. Eerst nog even de jas, muts, sjaal en handschoenen aan, sommige kinderen waren zo goed voorbereidt (eigenlijk de ouders) dat ze zelfs snowboots bij zich hadden.

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont staan er sleeën waar de kinderen gebruik van konden maken als er sneeuw ligt. Dus dat was wel erg leuk om te doen. De oudere kinderen wilden heel graag zelf de slee trekken aan het touw in plaats van erin zitten en dan door de hele tuin ermee “rennen”. Ze waren zo sterk dat zelfs de juffies van de groepen in de slee mochten zitten en dan trokken ze met een paar kakelbontjes de slee door de tuin. Niet alle kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo vonden de sneeuw leuk, sommige kinderen vonden het te koud en wilden liever weer binnen spelen. De kinderen die wel graag in de sneeuw speelden, konden er geen genoeg van krijgen en wilden niet meer naar binnen toe. Zelfs Puk moest mee naar buiten 😉

Niet alleen in de slee zitten buiten is leuk maar ook spelen met de sneeuw. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kregen wat materialen zoals bekertjes voor de sneeuw. Konden ze de sneeuw met hun blote handen pakken? Of is de sneeuw erg koud?

De baby’s bij kinderdagverblijf villa kakelbont kregen ook de kans om de sneeuw te voelen en ontdekken. Ze bleven wel lekker binnen want buiten in de sneeuw kruipen is wel erg koud ;). De sneeuw werd in een bak gedaan en ze konden met hun handen voelen aan de sneeuw. Brrrr de meeste baby’s van kinderdagverblijf villa kakelbont vonden dit wel erg koud en waren snel klaar met het voelen van de sneeuw.

 

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan