Spelen met het poppenhuis bij kinderdagverblijf villa kakelbont

IMG-20180222-WA0009

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont hebben we een nieuw poppenhuis gekregen. Dit poppenhuis is iets kleiner en daar kunnen de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mee aan tafel spelen en kunnen ze op allebei de verdiepingen goed bij. We hebben ook een groot poppenhuis bij kinderdagverblijf villa kakelbont maar voor sommige kakelbontjes is die te groot om overal bij te kunnen komen.

Niet alleen meisjes willen met het mooie poppenhuis (heeft rachel zelf gemaakt) spelen maar ook de jongens van kinderdagverblijf villa kakelbont willen er graag mee spelen. Sommige kakelbontjes spelen met het poppenhuis en poppetjes erin, die worden dan in bed gelegd enz. Andere kakelbontjes van kinderdagverblijf villa kakelbont willen er een dierentuin van maken en stoppen alle dieren in het poppenhuis. Zo zie je maar dat het poppenhuis van kinderdagverblijf villa kakelbont de kakelbontjes kan prikkelen om er een eigen fantasie van te maken.

Tijdens deze activiteit kunnen kinderen leren om samen met het poppenhuis te spelen (max 2 pers). Ze kunnen van elkaar leren, bijvoorbeeld de taalontwikkeling kan gestimuleerd worden door onderlinge communicatie. Dit kan vooral bij de oudere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont, ze kunnen samen een rollenspel proberen te spelen waarbij ze van elkaar kunnen leren. De jongere kinderen spelen nog meer naast elkaar met het poppenhuis maar er is wel contact , deze kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kunnen leren om samen te spelen met het poppenhuis en dat ze soms iets moeten delen of wachten op elkaar.

De knuffels hebben het ook heel gezellig in het poppenhuis en de kinderen spelen er graag mee!

IMG-20180222-WA0007

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan