Spelen met water bij kinderopvang villa kakelbont

De kinderen van kinderopvang villa kakelbont in Venlo mochten een leuke knutselactiviteit buiten doen,dat is weer eens iets anders dan binnen op een blaadje.

Alle kakelbontjes kregen een kwast en een beker met water buiten. Hiermee konden ze buiten op de stoep verven met water. Er zit geen kleur bij dus alles lijkt op elkaar. Het doel van deze activiteit bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo is de fijne motoriek door de kwast op een goede manier vast te houden, de sociale ontwikkeling door bekers met water te delen met andere kinderen en de speel/leerontwikkeling die ze met deze activiteit kunnen doen.

Voor de jongste kinderen van kinderopvang villa kakelbont is het vooral leuk om proberen met de kwast met water op de stoep te verven. De oudere kinderen kunnen proberen om iets te maken net zoals met stoepkrijt, zoals een paraplu of de zon enz.

Ze kunnen regendruppels maken met hun kwast met het water door op en neer te bewegen zodat het water op de grond komt.

Helaas is dit geen knutselactiviteit die opgehangen kan worden en mee naar huis wordt gegeven als het thema is afgelopen bij kinderopvang villa kakelbont. Maar het is wel een leuke activiteit om te doen.

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan