Spiesjes maken bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont zijn de kakelbontjes druk bezig met het thema “eet smakelijk”. Ze koken heel wat af in de keuken of halen boodschappen in de supermarkt. Maar eigenlijk is het ook leuk om niet alleen met nep eten te spelen maar ook echt eten te proeven.

Bij de langkousjes, nilssons en de tommy’s en annika’s mochten de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont spiesjes maken van verschillende soorten fruit/ groente/beleg enz. Eerst gingen we met de kinderen kijken wat er allemaal voor verschillende soorten etenswaren waren en of ze dit thuis al eens gegeten of geproefd hebben. En welk etenswaar is fruit en welk is groente? Wat is paprika voor soort enz.?

 

De kinderen mochten zelf weten wat ze allemaal op hun spiesje mochten rijgen en lukte het ook om verschillende soorten etenswaar op het stokje te krijgen? Sommige dingen zoals een banaan ging heel makkelijk want dit is zacht maar de wat hardere stukjes zoals paprika was iets moeilijker. Op deze manier konden de kinderen behalve het fruit/ groente en beleg eten en proeven, ook meer leren voor hun ontwikkeling.

 

Op deze manier werd de ontwikkeling ook gestimuleerd bij de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont door onder andere het verschil te horen en zien tussen de verschillende soorten etenswaar. Is het zacht of hard? Groot of klein? enz. Maar de belangrijkste vraag is: Is het eten lekker 😉

En dat vonden de kakelbontjes wel…..

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan