Stimulering van buikligging bij de baby’s van kinderdagverblijf villa kakelbont

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont zijn we bij de baby’s ook heel bewust bezig met het stimuleren van op de buik liggen. waarom eigenlijk?

Vanaf de geboorte kun je de baby al stimuleren om te bewegen. Leg het kindje regelmatig even op de buik als het wakker is. De baby leert het hoofdje op te tillen en daardoor worden het ruggetje en de armpjes sterker. Die sterke spiertjes heeft de baby weer nodig om straks te leren zitten, kruipen en lopen. Blijf er wel altijd bij! Bij kinderdagverblijf villa kakelbont zijn we altijd bij de baby in de buurt want vooral in het begin houden de meeste baby’s het een paar minuten vol.

Baby’s vinden het leuk om te kijken naar wat er om hen heen gebeurt. Als de baby’s van kinderdagverblijf villa kakelbont geboeid worden door een speeltje of andere kinderen, kunnen ze de buikligging wat langer volhouden. Neem de buikligging op in de dagelijkse verzorging van de baby. Draag hem bijvoorbeeld op je arm in buikligging of wieg hem in buikligging.

Tips om de buikligging te stimuleren:

  • Leg de baby eens op zijn buik in de box, op een kleed op de grond, dwars op je knieën of op het aankleedkussen terwijl je hem aan- of uitkleedt.
  • Je maakt het voor de baby makkelijker om in buikligging te liggen door met één hand wat lichte druk uit te oefenen op de billen.
  • Een goede oefening voor baby’s die er niet zo van houden, is ze in buikligging op je eigen borst te leggen. Zo kan de baby aan de buikligging wennen terwijl hij lekker knus en warm bij je ligt.
  • Merk je dat de baby het niet leuk vindt om op de buik te liggen, pak hem dan op voordat hij gaat huilen.
  • Laat de baby in buikligging naar voren op zijn onderarmen steunen. Zo maak je het makkelijker voor het kindje van kinderdagverblijf villa kakelbont.
  • Leg een speeltje altijd recht voor de baby als hij in buikligging ligt.
  • Zo rond de leeftijd van 4 á 5 maanden zal de baby zich in buikligging kunnen vermaken doordat hij zo ook kan spelen.
  • Leg de baby niet op een gladde ondergrond of een speelkleed dat kan wegglijden, want dat maakt bewegen moeilijker. Baby’s kunnen zich er zelfs onveilig door voelen en dan maar helemaal niet gaan bewegen.
  • Variatie van omgeving (box, speelkleed, aankleedkussen, je eigen buik) zal de baby uitdagen om te gaan spelen in buikligging.

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont zijn we hier alert mee bezig als de baby’s komen spelen.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan