Thema “regen” bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Vorige week zouden we bij kinderdagverblijf villa kakelbont weer beginnen met een nieuw thema, nadat het thema “oef wat warm” was afgelopen. Alleen was het vorige week nog erg warm voor het thema “regen”. Sommige collega’s bleken erg creatief om te gaan met de activiteiten die op de planning stonden voor het nieuwe thema. Want om met 30 graden de kakelbontjes regenlaarzen te laten aantrekken, was wel erg warm. En hoe kun je in de regen spelen als er geen regen valt? Dat is natuurlijk ook lastig bij kinderdagverblijf villa kakelbont maar er was een creatieve oplossing…

De kinderen op de groep van de langkousjes mochten met de paraplu naar buiten in de zon, en dit is meteen schaduw 😉 en toch leek het alsof het regende. Dit was wel een beetje vreemd voor de kakelbontjes want hoe kan dat dan? Het was warm en de zon scheen maar toch voelde ze een paar druppels op hun lichaam en zagen ze dit op de paraplu.

De juffies van de langkousjes van kinderdagverblijf villa kakelbont hadden een flesje gevuld met water en daarna met het flesje op de paraplu spuiten, zo leek het net of het toch een beetje regende die dag bij kinderdagverblijf villa kakelbont.  Dit was een waterspuitfles, daarna wilden de kakelbontjes dit ook nog zelf proberen bij elkaar. Want ook al regent het een beetje, onder een paraplu wordt je gelukkig niet nat!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan