Treintje spelen bij kinderdagverblijf villa kakelbont in Venlo

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont zitten we nog volop in het thema “ik en mijn familie”. We hebben hier ook een activiteit tussen staan dat ze met de trein naar de opa’s en oma’s kunnen gaan. Sommige familieleden kunnen iets verder weg wonen en dat willen we de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont ook leren. Dan is het leuker om met de trein te reizen want welk kind vindt de trein nu niet leuk?

Bij kinderdagverblijf villa kakelbont mochten de kinderen oefenen om met de trein te kunnen reizen naar familie toe. We hadden een aantal stoelen achter elkaar gezet en treinkaartjes voor de kinderen die in de trein (lees op de stoel) mochten zitten. Want als je met de trein reist, dan moet je daar wel een kaartje voor hebben anders mag je niet mee. Maar hoe weet je dan dat iedereen een kaartje heeft? Wordt dat gecontroleerd? De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont hebben we geleerd dat er dan een conducteur komt en die knipt in je kaartje zodat hij/zij weet dat je met de trein mee mag. Conducteur is wel een heel moeilijk woord, een langkousje wilde heel graag ook een keer de dommedeur spelen zei hij. Alle kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont mochten een keer de conducteur spelen nadat de juf als eerste had voorgedaan wat een conducteur allemaal doet. Deze conducteur knipt de kaartjes en als de trein kan vertrekken blaast die heel hard op het fluitje. Tegenwoordig heb je in de echte trein geen kaartjes meer die geknipt moeten worden maar dit maakt voor de kakelbontjes niks uit in hun eigen spel.

De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont vonden het heel leuk om met de trein te gaan maar het liefste wilden ze allemaal tegelijk de conducteur spelen en de kaartjes knippen of op het fluitje blazen. Sommige kinderen konden heel goed meedoen tijdens dit rollenspel alleen de trein ging regelmatig naar Spanje als er werd gevraagd waar de trein naartoe zou gaan, dus dat was wel een heel lang ritje! 😉

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan