Verven met fruit bij Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Bij kinderopvang villa kakelbont proberen we regelmatig op een creatieve manier kinderen iets te leren of zich te blijven ontwikkelen door iets nieuws aan te bieden.

Iedere week komt er vers fruit binnen bij kinderopvang villa kakelbont zodat we iedere week de kinderen zo vers mogelijk het fruit kunnen aanbieden. Soms komt het voor dat er fruit langere tijd ligt (door minder kinderen bijvoorbeeld in de zomervakantie of qua ziekte enz.) Het is zonde om dan het fruit weg te gooien dus we proberen hier zo creatief mogelijk mee om te gaan zoals appels bakken, bananenpannenkoeken enz.

Vaak wordt er een manier gezocht om dit nog te kunnen eten maar soms zijn er ook andere leuke dingen die gedaan kunnen worden met het fruit. Bij de kakelbontjes van de nilssons van kinderopvang villa kakelbont mochten ze verven met het fruit. Er werd een appelboom en een perenboom gemaakt.

Het was wel heel leuk om met iets anders te verven dan met een kwast, voor de oudere kinderen kwam er een uitdaging om met de appel of peer te stempelen. Op die manier was de afdruk goed zichtbaar.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan