Verven met ijsklontjes bij Kinderopvang Villa Kakelbont in Venlo

Bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo mochten de kinderen van de langkousjes en nilssons verven met ijsklontjes.

Ze mochten beginnen met het ontdekken van de ijsklontjes; hoe voelen ze? Zijn ze warm of koud? Wat gebeurd er met de ijsklontjes? Ze gaan smelten en worden steeds kleiner. Nadat de kinderen genoeg gevoeld hebben aan de ijsklontjes mochten de kinderen die gebruiken als een kwast. De kakelbontjes kregen een blaadje en verf op het blaadje. Daarna mochten ze een ijsklontjes pakken en door de verf gaan verven. Wat gebeurd er als er met een ijsklontjes geverfd wordt? Op deze manier kunnen de kinderen ontdekken met een creatieve activiteit wat er allemaal kan gebeuren als er op een andere manier iets gemaakt wordt.

De activiteit kan ook andersom gedaan worden, verven op een ijsklontje. Bij de nilssons van kinderopvang villa kakelbont in Venlo mochten de kinderen met waterverf op een ijsklontje verven. Bleef de verf zitten? Zag je goed de kleur op het ijsklontje?

Op deze manier leren de kinderen omgaan met een andere manier van verven. Er hoeft niet altijd resultaat te zijn met creatieve activiteiten maar bij sommige activiteiten is het ontdekken vooral belangrijk. Dat gebeurd op deze manier bij kinderopvang villa kakelbont in Venlo regelmatig.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan