Voelen aan verschillende soorten materialen bij kinderdagverblijf villa kakelbont

IMG-20180219-WA0005

Niet alleen de oudere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont zijn volop bezig met het thema maar ook de jongere kinderen doen natuurlijk mee. De achterliggende gedachte bij het thema knuffels is dat de kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont het verschil kunnen voelen tussen zacht( de knuffels) en hard, het voelen van verschillende soorten materialen en hoe voelt dit dan aan?

Speciaal voor de jongere kinderen is er een voelbord gemaakt met verschillende materialen erop. De kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont kunnen onder andere voelen aan sponsjes, veertjes, schuurpapier, kunstgras enz. We proberen de kinderen te stimuleren om ook de verschillende soorten materialen te laten voelen zodat ze verschillen kunnen ontdekken. Niet alleen de jongere kinderen vinden het voelbord interessant want de oudere kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont willen ook wel graag aan de verschillende soorten materialen voelen op het voelbord.

Samen met de jongste doelgroep van kinderdagverblijf villa kakelbont benoemen we ook wat de kinderen allemaal voelen, of het een beetje gek voelt of juist heel erg lekker zacht. Op deze manier wordt de taalontwikkeling ook gestimuleerd bij deze jonge doelgroep en leren ze wat er wordt benoemd van de verschillende soorten materialen op het voelbord. Gek genoeg vonden de kleine kinderen van kinderdagverblijf villa kakelbont het schuurpapier niet zo fijn om te voelen 😉  Ze gingen meteen verder naar een ander soort stofje op het voelbord.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan