“Zelf ijs maken” bij de tommy’s en annika’s van Kinderdagverblijf Villa Kakelbont

Bij de tommy’s en annika’s mochten de kinderen met bloem en zonnebloemolie zelf ijs maken om ermee te spelen, dit noemen ze dan cloud dough. Er zijn heel veel verschillende leuke activiteiten te vinden met cloud dough (kun je via google zien)

Als eerste werd er bloem met zonnebloemolie in een bak gedaan. Daarna even helpen om dit te mengen, dat kunnen de kakelbontjes van de tommy’s en annika’s heel goed. Sommige willen graag helpen om te mengen maar andere kakelbontjes vinden het toch een beetje spannend om de handen in de bak te stoppen om te mengen. Nadat het goed gemengd was, hadden de kakelbontjes een beetje vieze handen van de bloem maar dat vonden ze niet erg. Bloem is een neutrale kleur en ijsjes hebben allemaal verschillende kleuren zoals aardbeien (roze) smurfenijs (blauw) enz. Dus werd er bij kinderdagverblijf villa kakelbont getoverd door er verf bij te doen voor de kleur.

Bij de tommy’s en annika’s vonden de kinderen het erg leuk om te helpen en om daarna het ijs in de hoorntjes te doen. Ze konden het materiaal ontdekken tijdens deze activiteit en lekker hun fantasie kwijt tijdens het spelen met het “ijs”. Ze voelden zich allemaal echte ijsjes verkopers bij kinderdagverblijf villa kakelbont.

 

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan