Zelfstandigheid bevorderen bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Bij de Tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont zitten kinderen vanaf de 3 jaar. Vanuit de nilssons en langkousjes stromen ze door naar het 3+ groepje.

Bij de Tommy’s en annika’s is meer voorbereiding voor als de kakelbontjes een jaar later naar school gaan. Hier is de groep kleiner en wordt er gerichter gekeken naar waar de kinderen zitten in hun ontwikkeling zoals zien of iets groot/klein is, of zwaar/licht enz. Op deze leeftijd krijgen kinderen vaker meer behoefte om met leeftijdsgenoten te spelen en komen er steeds vaker rollenspellen. Ze spelen in kleine groepen een rollenspel zoals doktertje (iemand is ziek en de rest maakt het kind beter).

Ze krijgen gerichte moeilijkere opdrachten en hebben een kiesbord. Daar mogen ze kiezen waar ze mee willen spelen en dan gaat de wekker als ze weer met iets anders mogen spelen. Op deze manier leren ze wat langer met hetzelfde speelgoed te spelen.

De zelfstandigheid wordt bij de Tommy’s en annika’s van kinderopvang villa kakelbont meer gestimuleerd door de kinderen onderling, ze helpen elkaar. Ze leren zelf de kleren aan en uit te trekken, zelf hun boterham smeren enz.

De kinderen die met de 3 jaar nog bij de nilssons en langkousjes zitten, waar niet meteen plek is bij de Tommy’s en annika’s, worden ook gestimuleerd met de zelfstandigheid of krijgen moeilijkere werkjes. Bij de langkousjes mochten een paar kinderen zelf hun boterham smeren, konden ze alvast oefenen voor als ze naar de 3+ groep gaan van kinderopvang villa kakelbont.

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan