Zelfstandigheid stimuleren bij Kinderopvang Villa Kakelbont

Bij kinderopvang villa kakelbont proberen we de oudere kinderen bij de langkousjes en nilssons te stimuleren om zelfstandiger te worden. Het is fijn dat er wat meer zelfstandigheid is als ze naar de tommy’s en annika’s kunnen gaan. Bij het 3+ groepje van kinderopvang villa kakelbont wordt er meer gewerkt naar een schoolse manier om de kinderen alvast een beetje voor te bereiden voor als ze naar school gaan. Hier hoort ook een stuk zelfstandigheid bij.

Bij de langkousjes en nilssons mogen bijvoorbeeld de oudere kinderen steeds vaker zelf proberen de boterham te smeren, er wordt meer gestimuleerd om te helpen met opruimen ( de jongere kinderen van de langkousjes en nilssons bij kinderopvang villa kakelbont leren weer van de oudere kinderen om te helpen met opruimen) en de kinderen mogen vaker proberen om zichzelf aan of uit te kleden als ze naar bed gaan of uit bed komen. Sommige kinderen die sneller zelfstandig zijn, proberen andere kinderen te helpen met bijvoorbeeld aankleden.

Ieder kind is anders en ontwikkelt zich op zijn eigen manier maar doordat de kinderen samen zijn, leren ze van elkaar en kunnen ze elkaar helpen. Sommige jongere kinderen willen zelfstandige dingen doen of zelf een boterham smeren omdat ze dit de oudere kinderen zien doen. Ook al zijn deze kinderen bij kinderopvang villa kakelbont nog jonger en hoeven ze dit niet te doen, toch mogen ze dit dan wel proberen. Zo is er een kindje geweest van net 2 jaar die met beide benen in dezelfde broekspijp zat, maar hij heeft het wel geprobeerd!

Nieuwsgierig? Vraag direct een rondleiding aan